HIP Bedrijfsprofiel

Van Daan Vrielink | Myworkoutscout

Het podium van Daan

Omdat de wereld ontzettend aan het digitaliseren is en allerlei branches ontzettend veel te maken hebben met digitale innovaties ben ik gaan kijken op wat voor manier ik hier een steentje aan bij kon dragen. Binnen de fitnessbranche wordt de prijs-kwaliteit vraag vanuit de gebruikers steeds groter. Grote budgetketens hebben een groot klantenbestand maar vaak weinig persoonlijke begeleiding. 

Dit betekent dat veel sporters erg individueel ingesteld raken en hun eigen fitness traject gaan inrichten. Op dit individualisme ben ik ingesprongen met Myworkoutscout. Myworkoutscout is een online platform dat het mogelijk maakt voor sporters om zelfgemaakte trainingsschema’s als product te verkopen aan andere particulieren. Op dit platform kunnen gebruikers dus zelf hun trainingsschema’s uploaden, vervolgens hun verkoopprijs bepalen en het product online zetten. 

Om de kwaliteit van de schema’s te waarborgen worden al deze schema’s eerst gecontroleerd door een gecertificeerd fitness instructeur. Wanneer goedgekeurd verschijnen deze schema’s in de shop en zijn ze voor iedereen verkrijgbaar.

Dit maakt het onderscheid binnen Myworkoutscout

Wat maakt dit concept nou zo uniek? Het platform kan op deze manier een enorm aanbod creëren van allerlei verschillende trainingsschema’s zodat er voor iedereen een schema is dat aan de behoeftes voldoet. Daarnaast is er een maximale prijs ingesteld voor de schema’s hierdoor blijft ook elk schema betaalbaar voor een ieder. 

De prijs kwaliteit verhouding wordt dus ondertussen gewaarborgd. Het proces is ontzettend simplistisch ingericht. Uploaden kan met 1 druk op de knop en downloaden vanuit de shop is minstens net zo makkelijk. De gebruikersvriendelijkheid is dus enorm hoog. Doordat allerlei verschillende gebruikers uploaden en downloaden wordt er maximaal gebruik gemaakt van de kennis van ieder individu en kan co-creatie zijn werk doen.

Myworkoutscout zit dit moment nog in de voorbereidingsfase en zal midden mei gelanceerd worden. Vanaf dat moment is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van het platform en zal er ook alles aan gedaan worden om het tot een succes te maken. Voor meer informatie kunt u Myworkoutscout volgen op Instagram: Myworkoutscout. Daarnaast is het ook mogelijk om te mailen naar info@myworkoutscout.com of om te bellen naar 0646856871.

Myworkoutscout

Mijn naam is Daan Vrielink, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Roden. Ik ben een echte sportfanaat, ik volg allerlei verschillende sporten en ik ben zelf ook erg actief. Ik ben met name erg veel bezig met de fitnesswereld. Vandaar dat ik ook ben begonnen met een startup in deze branche genaamd Myworkoutscout.